in

Konačni obračun?! Zaharova upozorava na strašne posledice: Posle Ukrajine, sledeća na redu je Nemačka!

Konačni obračun?! Zaharova upozorava na strašne posledice: Posle Ukrajine, sledeća na redu je Nemačka!

Nemačka bi se mogla suočiti sa „strašnim posledicama“ ako se nešto ne preduzme u vezi sa načinom razmišljanja koji je doveo do razgovora generala Luftvafea, poručuje portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

RT je objavio snimak i transkript razgovora od 19. februara između visokih čelnika nemačkog vazduhoplovstva, u kojem su razgovarali o tome kako bi rakete dugog dometa Taurus mogle da budu raspoređene protiv Krimskog mosta, na zahtev Ukrajine.

– Kako sada razumemo, oni nisu u potpunosti denacifikovani. Ako se ništa ne preduzme, ako ovaj proces ne zaustavi sam nemački narod, to će pre svega dovesti do strašnih posledica po samu Nemačku – izjavila je Zaharova novinarima na marginama Svetskog omladinskog festivala (VIF 2024) u Sočiju.

Ranije tokom dana, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je razgovor Luftvafea dokaz direktne umešanosti Zapada u sukob u Ukrajini. Peskov je izjavio da su vojni oficiri koji su učestvovali „suštinski i konkretno“ razgovarali o planovima za pokretanje napada na rusku teritoriju.

Prema Kremlju, sada se postavlja pitanje da li je nemačka vojska delovala na svoju ruku – što otvara pitanja civilne kontrole – ili je njihova diskusija bila u skladu sa zvaničnom politikom vlade.
– Obe mogućnosti su zaista loše – izjavio je Peskov.

Denacifikacija je bila politika SSSR, SAD, Velike Britanije i Francuske nakon Drugog svetskog rata, sa ciljem da se nacistička ideologija ukloni iz nemačke i austrijske politike, društva, kulture, privrede, sudova i novinarstva.

Rusija je optužila aktuelnu vlast u Kijevu da je rehabilitovala nacizam. Ona je obećala da će „denacifikovati“ Ukrajinu kao jedan od ciljeva svoje vojne operacije, koja je počela u februaru 2022.

SAD i njihovi saveznici iz NATO-a odgovorili su slanjem oružja, municije i zaliha u Ukrajini u vrednosti od preko 200 milijardi dolara, istovremeno insistirajući da nisu direktno uključeni u sukob.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Konačni obračun?! Zaharova upozorava na strašne posledice: Posle Ukrajine, sledeća na redu je Nemačka! first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /