in

KONAČNI RASPLET: Ruska vojska počela napade na ukrajinske centre komandovanja

Oružane snage Rusije izvele su nove udare na ukrajinsku vojnu komandu i energetske sisteme, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Oružane snage Ruske Federacije su tokom dana nastavile da nanose udare visokopreciznim vazdušnim oružjem velikog dometa na vojnu komandu i energetske sisteme Ukrajine“, saopštilo je ministarstvo.

Precizira se da su svi ciljevi pogođeni.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Pored toga, avijacija, raketne trupe i artiljerija napali su komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine u Zaporoškoj oblasti i ukrajinske jedinice u Hersonskoj i Harkovskoj oblasti, kao i u Donjeckoj Narodnoj Republici.

U oblasti Hersona i Harkova, u DNR i Nikolajevu, ruska vojska je uništila pet neprijateljskih skladišta municije.

Pored toga, u blizini Aleksejevke u Dnjepropetrovskoj oblasti likvidirano je skladište nafte sa dizel gorivom za potrebe Oružanih snaga Ukrajine. U Čerkaskoj oblasti uništeno je skladište avio-goriva.

Ruski PVO sistemi su tokom dana oborili 15 dronova, kao i šest granata HIMARS MLRS i protivradarsku raketu HARM.

Od 24. februara Rusija sprovodi specijalnu vojnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Vladimir Putin je njen cilj nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Oružane snage su suočene sa zadatkom da oslobode Donbas i garantuju bezbednost Rusije.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /