in

Kraj je blizu: SAD izbacuju adute – Šolc spreman da pregovara sa Putinom

Kraj je blizu: SAD izbacuju adute – Šolc spreman da pregovara sa Putinom

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je u razgovoru koji je organizovao list Heilbronner Stimme da je spreman da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„U sadašnjoj situaciji sa njim treba razgovarati iznova i iznova, šta sam radio prošle godine i šta ću raditi u budućnosti“, rekao je on.

Istovremeno, kancelar je dodao da je za početak rusko-ukrajinskih pregovora neophodan „odlučan korak“ Moskve . Prema njegovim rečima, reč je o povlačenju trupa. Šolc je dodao da Rusija „očigledno nije spremna“ za to sada.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su kijevske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou.

Kremlj je takođe napomenuo da sada ne postoje preduslovi za prelazak situacije u mirni pravac, dok postizanje ciljeva specijalne operacije ostaje apsolutni prioritet Moskve.

Prema Vladimiru Putinu, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana to mora direktno da kaže.


Kako je Kremlj naveo, situacija u Ukrajini može da pređe na miran kurs, pod uslovom da se uzme u obzir aktuelna situacija i nova realnost, a svi zahtevi Moskve su dobro poznati.

Vladimir Putin je kasnije rekao da ako Kijev želi pregovore, onda nisu potrebni teatralni gestovi, ali dekret o zabrani dijaloga sa Rusijom mora biti ukinut.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Kraj je blizu: SAD izbacuju adute – Šolc spreman da pregovara sa Putinom first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /