in

Lavrov progovorio o monstrumu od kojeg se Zapad plaši

Lavrov progovorio o monstrumu od kojeg se Zapad plaši

Zapad je Ukrajinu pretvorio u čudovište kojeg je i sam počeo da se plaši, rekao je ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, u intervjuu agenciji „БелТА“.

„Zapad sada već pomalo počinje da se plaši kakvo je čudovišta stvorio, s obzirom na to, da Zelenski i njegovi saradnici sve manje slušaju i sve više izražavaju prigovore Zapadu“, rekao je.

Osim toga, smatra ministar, zaoštravanje palestinsko-izraelskog sukoba nateralo je Zapad da razmišlja o obezbeđivanju bezbednosnih interesa uopšte, a ne samo o pobedi Rusije u Ukrajini.

Prema njegovom mišljenju, ako je Bliski istok zaista važan za nacionalnu bezbednost SAD, onda su oni odavno trebali da podstaknu pregovore koji bi trebalo da dovedu do stvaranja palestinske države u skladu sa odlukama UN.

Lavrov je takođe primetio, da bi bilo koji od sukoba koji se trenutno rasplamsavaju na evroazijskom kontinentu mogao da eskalira u veliki rat.

Prema rečima šefa MIP-a, Ukrajinci su zadirali u samu istoriju Rusije, njen jezik i obrazovanje, a akcije Zapada pokrenute protiv Rusije kroz istrebljenje svega ruskog u Ukrajini, i pretvaranje Kijeva u poslušnog neo -nacističkog instrumenta, su osuđeni na propast.

U poslednje vreme zapadni mediji sve češće pišu da je Zapad počeo da se zamara ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Time je „Njujork Tajms” skrenuo pažnju na to da Ukrajina doživljava manjak ne samo medijske pažnje, već i municije.

Dok je predsednik Džo Bajden obećao da će podržati i Kijev i Tel Aviv, Izraelu bi na kraju moglo biti potrebno oružje koje Ukrajini sada ponestaje.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /