in

“Leteći Černobil”- Ruska raketa„Sudnji dan”

“Leteći Černobil”- Ruska raketa„Sudnji dan”

Rusija je demonstrirala svoju vojnu moć svetu, otkrivanjem interkontinentalne krstareće rakete „Burevestnik“, prenosi „Asia Times“.

„Rusija je upravo testirala novu krstareću raketu na nuklearni pogon, zvanično poznatu kao „Burevestnik“ i koja se u izveštajima zapadnih izdanja pominje kao „Leteći Černobil“, superoružje sudnjeg dana“, navodi se u publikaciji.

Ova raketa, zajedno sa drugim „superoružjem“, daje Rusiji širi spektar opcija za odmazdu, ako Sjedinjene Države odluče da pokrenu iznenadni pomorski i vazdušni napad, dodao je autor članka.

Pored toga, Burevestnik je, zajedno sa interkontinentalnom balističkom raketom „Sarmat“, hipersoničnim raketama „Avangard“, „Kinžal“ i „Cirkon“, kao i nuklearnim torpedom „Posejdon“, razvijen za prodor u američke odbrambene sisteme.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin, najavio uspešno testiranje interkontinentalne rakete „Burevestnik“ na nuklearni pogon.

„Burevestnik” je jedan od najnovijih sistema naoružanja. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, reč je o interkontinentalnoj krstarećoj raketi praktično neograničenog dometa sa nuklearnom elektranom.

Sposoban je da nosi nuklearnu bojevu glavu. Ruska vojska je istakla da je niskoleteća, stelt krstareća raketa neranjiva na sve postojeće i buduće sisteme protivraketne i protivvazdušne odbrane.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /