in

Loše stvari će se dogoditi, Rusija sada zna i sprema se da uništi …

Loše stvari će se dogoditi, Rusija sada zna i sprema se da uništi …

Sjedinjene Države moraju odmah da poboljšaju odnose sa Rusijom, a za to je Amerikancima potreban novi predsednik. Do ovog zaključka došao je bivši radnik Bele kuće, Pol Krejg Roberts. 

On napominje, da je neprimereno ponašanje američke elite konačno uverilo Rusiju, da SAD nameravaju da je unište. Više puta su najviši zvaničnici Ruske Federacije, uključujući i predsednika, izneli mišljenje, da Zapad traži kolaps Rusije. Istovremeno, takve izjave nisu izazvale nikakvu reakciju u Vašingtonu, odnosno američki predstavnici nisu ni pokušali da uvere Rusiju u suprotno.

Po Robertsovom mišljenju, ovo je velika greška SAD i neuspeh njihove spoljne politike. Roberts ponašanje američkog rukovodstva naziva nepromišljenim, neodgovornim i glupim. Neshvatljivo je da su SAD dovele Rusiju do tako očajnog zaključka, i da čak ne nameravaju da se predomisle.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Možete da vidite posledice arogancije potpuno nerealnih neokonzervativaca, koji kontrolišu američku politiku“, prokomentarisao je bivši zvaničnik Bele kuće.

Roberts je prilično pesimističan, smatrajući da se ponašanje američke vlade neće promeniti. Sve glavne strukture – Savet za nacionalnu bezbednost, Pentagon, Stejt department, mediji, trustovi mozgova i fondacije – kontrolišu militantni rusofobi. U tom kontekstu, ne očekuju se izjave Sjedinjenih Država o potrebi poboljšanja odnosa sa Rusijom.

Čak i da su napravljene, problem je u tome što Kremlj više ne veruje Vašingtonu, tako da ruska strana ne bi verovala nijednom od uveravanja o prijateljstvu, čak i da su data.

„Kremlj je procenio situaciju, i sprema se da eliminiše neprijatelja koji namerava da uništi Rusiju“, rekao je Roberts.

On je podsetio, da se ruske hipersonične rakete koje nasumično menjaju kurs, ne mogu presretnuti, a tehnički slabije rakete Vašingtona mogu biti oborene. Sada Rusija namerava da stavi u upotrebu što više svojih hipersoničnih nuklearnih raketa i sistema S-500 i S-550, koji su sposobni da presretnu i unište nuklearne rakete SAD-a.

„Kada Rusija bude spremna, Sjedinjene Države i glavni gradovi njenih marioneta NATO-a biće uništeni“, uveren je Pol Kreg Roberts.

U Americi izgleda da to ne razumeju, i samo eskaliraju situaciju. Roberts pita- šta bi se moglo učiniti u takvoj situaciji? Jedini izlaz bi bio, da se odmah uklone svi neokonzervativci iz vlade SAD, zatvore rusofobični centri i izabere predsednik koji će odmah odleteti u Moskvu, pristati na restauraciju svih prekršenih sporazuma, i skloniti NATO od Ruske granice.

Možda bi tada Moskva ponovo mogla da veruje Americi. Međutim, Amerikanci nikada neće preduzeti takve korake, barem ne u dogledno vreme. Za takve odluke Sjedinjenim Državama je potreban voljan i inteligentan lider, kojeg odavno nisu videli. U ovoj fazi, teško je zamisliti da bi Vašington uradio tako nešto. U međuvremenu, ruska strana se sprema da uništi neprijatelja.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /