in

Lukašenko zabrinut – Na Bliskom istoku se dešava užasna katastrofa

– Pogledajte šta se dešava na Bliskom istoku. Ovo je užasna humanitarna katastrofa. Imajte na umu da je pretnja upotrebom nuklearnog oružja došla skoro odmah nakon eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba.

Kao i obično, nije bilo sankcija civilizovanog Zapada, već čisto formalnih izjava kao da se ništa nije dogodilo – rekao je Lukašenko na sastanku za izradu Koncepta nacionalne bezbednosti i nove vojne doktrine Belorusije, prenosi TASS.

Beloruska novinska agencija BelTA, pozivajući se na Lukašenka, napominje da su „ključne transformacije savremenih rizika, izazova i pretnji nacionalne bezbednosti detaljno opisane u Konceptu i Vojnoj doktrini, a mnoge procene i prognoze date u dokumentima se već ostvaruju“.

– Nažalost, vratili smo se u vremena kada je vojna sila glavni argument u izgradnji međunarodnih odnosa – istakao je Lukašenko.

Krajem februara 2023. Savet bezbednosti Belorusije je odobrio nacrt ažuriranog Koncepta nacionalne bezbednosti i naložio Ministarstvu odbrane te zemlje da počne sa razradom nove vojne doktrine.

Te dokumente mora da usvoji Beloruska narodna skupština na sednici koja će se održati krajem aprila 2024. godine.

(Tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /