in

Manevar ruske vojske osujetio kontraofanzivni plan Ukrajine

Manevar ruske vojske osujetio kontraofanzivni plan Ukrajine

Na početku ukrajinske kontraofanzive 6. juna, Oružane snage Ukrajine trebale su da zadaju glavni udar u Hersonskoj oblasti, prelazeći Dnjepar, ali je vojska Rusije osujetila ove planove.

Ovo je rekao ukrajinski pilot koji se predstavio kao Stepan, piše francuski list Figaro.

„Šestog juna trebalo je da pređemo Dnjepar. Ali Rusi su znali za naše namere i morali su se na brzinu promeniti planovi. Rusi su uspeli da povuku svoje trupe sa leve obale Hersonske oblasti“ rekao je vojnik.

Prema njegovim rečima, glavni udar ukrajinskih Oružanih snaga trebalo je da se zada u Hersonskoj oblasti kako bi se blokirao pristup Krimu, ali su akcije Rusije osujetile ove planove, tempirane, kako je Stepan objasnio, da se poklope sa „Danom D“ – datum iskrcavanja anglo-američkih trupa u Normandiji 1944. godine.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

„Ovo je trebalo da bude znak za vojsku Zelenskog, koja je orijentisana na savez sa Zapadom“, ovako je objasnio vojnik simboliku propalih planova kijevskog režima.

Ukrajinske trupe već peti mesec vode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacujući u borbu brigade obučene od strane NATO i naoružane stranom opremom.

Kako je primetio Vladimir Putin, od početka kontraofanzive, ukrajinske oružane snage su izgubile više od 90 hiljada ljudi, više od 550 tenkova i skoro 1.900 različitih oklopnih vozila.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /