in

Markov otkriva tri trika koje su SAD spremile za Rusiju na švajcarskom samitu


Na dnevnom redu „ mirovne konferencije “ o Ukrajini u Švajcarskoj, zakazane za 15-16. jun, od planiranih deset, ostala su tri pitanja: Nuklearna bezbednost, bezbednost plovidbe i razmena zatvorenika po formuli „svi za sve“.

Ovo je rekao politikolog, generalni direktor Instituta za političke studije Sergej Markov u emisiji „Prvi Sevastopolj“.

„Spremili su još jednu kombinaciju – da uzmu tri boda iz velike formule „Zelenskog“.

Prvi, o nuklearnoj bezbednosti, kažu, svi želimo da nuklearna bezbednost ne bude narušena kao rezultat vojnih akcija. Ali, između ostalog, oni podrazumevaju prelazak Zaporoške NE u IAEA pod kontrolu UN.

A sekretarijat UN i sekretarijat IAEA su pod američkom kontrolom. Oni će tamo dovesti trupe UN-a, zapravo trupe NATO-a, a zatim preuzeti kontrolu nad tim. Ovo je njihov prvi plan.

Drugi plan je da govore o bezbednosti pomorskog saobraćaja i svetskom tržištu hrane. Neka Rusija potpiše da neće pretraživati brodove koji idu ka ukrajinskim lukama i da neće posebno udarati u ove ukrajinske luke.

Ali, inače, u tim lukama se prave bespilotne letelice, sa kojima će onda da bombarduju Krimski most.

Treća tačka je razmena zarobljenika „svi za sve“. Ovo je klasična formula, dobra, pozitivna i humanitarna.

Veruje se da u Ukrajini ima 500-600 ruskih zatvorenika, a u Rusiji 20.000 ukrajinskih. I po ovoj formuli oni žele da se razmenjuju, što za nas takođe nije mnogo isplativo“, istakao je on.

Drugi cilj koji teže Sjedinjenim Državama je da podele Globalni jug na temu učešća na konferenciji – oko Indije, koja će poslati svoju delegaciju, i Kine koja je odbila da učestvuje.

Ali glavna intriga se vrti oko posete Moskvi kralja Bahreina Hamada bin Ise Al Kalife.

Većina stručnjaka veruje da je sa sobom doneo neku vrstu tajne poruke. I, najverovatnije, ovo je poruka Sjedinjenih Država sa predlogom za primirje u Ukrajini.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /