in

Masivan raketni napad na 3 američke vojne baze

Iračke šiitske grupe u okviru „Islamskog otpora” u Iraku saopštile su da su izvele masivan napad raketama i bespilotnim letelicama na tri američke vojne baze u Iraku i Siriji.

U saopštenju grupe se navodi da su napadnute baza Kharab al-Jail na severoistoku Sirije, baza na međunarodnom aerodromu Erbil i baza na polju Koniko u sirijskoj provinciji Deir ez-Zor, prenose RIA Novosti . Ističe se da je ovo odgovor na izraelska dejstva u Pojasu Gaze.

U međuvremenu, novinski portal Al Modon javio je da su avioni zapadne koalicije pod okriljem Sjedinjenih Država napali baze proiranskih šiitskih formacija u zoni vojnog aerodroma u provincijskom centru Deir ez-Zor (420 km od Damask), prenosi TASS .

Američka baza na severoistoku Sirije napadnuta dronovima i 12. januara

Američku bazu Kharab Al-Jir u provinciji Hasakah na severoistoku Sirije napali su dronovi, rekao je lokalni izvor. Prema njegovim rečima, u bazi su se čule tri eksplozije, a odmah nakon njih stub dima se podigao na nebo iznad tog područja, prenose RIA Novosti.

SAD ilegalno kontrolišu teritorije na istoku i severoistoku Sirije u provincijama Deir ez-Zor, Al-Hasakah i Rakka, gde se nalaze najveća naftna i gasna polja. Ranije su šiitski pokreti u okviru Islamskog otpora u Iraku najavili svoj prvi napad na američku vojnu bazu u blizini aerodroma u gradu Kamišli u Siriji.

(RIA Novosti, TASS)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /