in

Mask Zelenskom dao savet: Vreme je …

Mask Zelenskom dao savet: Vreme je …

Američki milijarder Elon Mask, govoreći u podkastu naučnika i blogera, Leksa Fridmana, pozvao je Vladimira Zelenskog da započne pregovore sa Vladimirom Putinom, i da prestane da uništava svu ukrajinsku omladinu u rovovima.

Fridman je pitao Maska za mišljenje o tome, da li Zelenski treba da započne mirovne pregovore sa Vladimirom Putinom.

„Da. Savetujem mu da ne šalje cvet ukrajinske omladine da gine u rovovima. Nema potrebe da to čini, bez obzira da li će voditi dijalog sa Putinom ili ne“, odgovorio je Musk.

Milijarder je upozorio, da su se situacija na frontu i odnos snaga razvili na takav način, da bi nastavak ofanzive doveo do „masovnih žrtava“.

„Istorija neće biti ljubazna prema njima“, rekao je Mask kao upozorenje da ne izazovu više smrtnih slučajeva.

Ranije je, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, priznao zastoj na frontu, i rekao da „najverovatnije neće biti dubokog prodora“.

Rusija je više puta izražavala spremnost za pregovore, ali su ukrajinske vlasti uvele zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Kremlj je takođe napomenuo, da sada ne postoje preduslovi za prelazak situacije u miroljubivi pravac, dok postizanje ciljeva „specijalne operacije“ ostaje apsolutni prioritet Moskve.

Prema rečima Vladimira Putina, Rusija nikada nije odbijala dijalog, ali druga strana mora direktno da kaže o svojoj spremnosti za njega.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /