in

Medvedev o napadu na Jemen: Amerika pokrenula novi front

Amerikanci su otkrili novi front protiv Huta u Jemenu, i na taj način odvlače pažnju od svojih problematičnih kijevskih štićenika, smatra Dmitrij Medvedev.

„Problemi sa njima su monstruozni. Nama su dugo vikali (i meni lično u uho na društvenim mrežama) da je rukovodstvo Ukrajine – bezgrešno. Da nisu uzeli ni dolar. Svete patriote.

Ali ne, ispostavilo se da su banalni i beskompromisni lopovi koji traže ogromna sredstva za oružje koje daju Ukrajincima. Što je i trebalo dokazati! “, napisao je Medvedev na društvenim mrežama.

Američka vojska i njeni saveznici izveli su tokom noći 11. januara udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. Ovo je prvi udar na Hute od kako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru. Huti poručuju da će SAD i Velika Britanija platiti visoku cenu „za očiglednu agresiju“.

Među gađanim ciljevima su komanda i kontrolni centri, skladišta municije, lanserski sistemi, proizvodni pogoni i protivvazdušni radarski sistemi, navedeno je u saopštenju američkog vazduhoplovstva. U udarima je korišćeno više od 100 precizno navođenih projektila. Rusija je danas zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /