in

Medvedev: “Oni pokreću ratove – Gde god se pojave dolazi nevolja”

Sjedinjene Američke Države i njihovi sateliti pod izgovorom širenja demokratije podstiču ratove širom planete, ali prava svrha je zarađivanje novca.

Ovo je izjavio zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Ruske Federacije, Dmitrij Medvedev, dok je održavao predavanje „Geografske i strateške granice“.

„Amerika i njeni sateliti pokušavaju proširiti svoje strateške granice gotovo na sve regione sveta. Pod izgovorom širenja demokratije, zapaljuju ratove širom planete.

Pa, cilj je pritom sasvim transparentan – zarađivanje novca. Oni žele da nametnu svoje vrednosti i ideale svuda, šalju savetnike, dovedu na vlast korisne vođe“, rekao je.

Prema rečima Medvedeva, tamo gde su SAD aktivne, „očekujte nesreću“. „Ako ne ratove, onda pljačke pod maskom ekonomske pomoći, ako ne prevrata, mada su u tom smislu veoma uspešni tokom 20. veka, onda stalnog pritiska i kreditnih šrafova, laži i licemerja.

Svuda, na svakom mestu i u nezamislivim količinama“, precizirao je Medvedev. „Daleka za njih su Centralna Azija, planine Zakavkazja, vode Crnog mora i Kaspijskog jezera, ostrva u azijsko-pacifičkom regionu, pustinje Bliskog istoka – za sve ove lokacije Amerikanci iz nekog razloga imaju posla.

Njihova nezdrava geopolitička glad, ako hoćete, takozvana politička bulimija odavno je prerasla u bezobzirnu pohlepu“.

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Ruske Federacije podsetio je da SAD u sprovođenju svoje spoljne politike oslanjaju se na mrežu od više od 900 vojnih baza, nekoliko vojnih flota i najveći vojni budžet na svetu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /