in

Mekgregor dao sumornu prognozu za Izrael

Mekgregor dao sumornu prognozu za Izrael

Podizanje uloga na Bliskom istoku od strane Sjedinjenih Država moglo bi dovesti do uništenja Izraela, rekao je penzionisani američki pukovnik, Daglas Mekgregor, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Redacted“.

„Postoje svi preduslovi za veoma veliki rat. Mi (SAD) zaoštravamo situaciju u svim pravcima. Čini se da verujemo da podizanje uloga funkcioniše. To smo pokušali u Ukrajini. Otežavali smo, i pogoršavali situaciju – i danas je Ukrajina u ruševinama.

Veoma se plašim da ako ovaj regionalni rat (palestinsko-izraelski sukob) nastavi da se razvija onako kako ga ja vidim, onda od Izraela na kraju možda neće ostati ništa“, upozorava on.

Prema ekspertu, SAD „ulaze u konfrontaciju“ sa mnogim državama na Bliskom istoku, a ova situacija bi mogla da dovede do katastrofalnih posledica.

Ujutro 7. oktobra Izrael je bio izložen raketnom napadu bez presedana iz Pojasa Gaze. Nakon masovnog granatiranja, borci „Hamasa“ ušli su u pogranična područja na jugu jevrejske države.

Vojno krilo palestinskog pokreta objavilo je operaciju „Al-Aksa poplava“. Kao odgovor, Izraelske odbrambene snage najavile su pokretanje operacije „Gvozdeni mačevi“ protiv „Hamasa“ u Pojasu Gaze.

Nekoliko dana nakon napada, izraelska vojska je preuzela kontrolu nad svim naseljenim područjima u blizini granice, i počela da izvodi vazdušne napade na ciljeve, uključujući civile, u enklavi.

Osim toga, Izrael je najavio potpunu blokadu Gaze- obustavljene su isporuke vode, hrane, struje, lekova i goriva.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /