in

Mekgregor predviđa raspad NATO-a zbog želje za ratom sa Rusijom

Mekgregor predviđa raspad NATO-a zbog želje za ratom sa Rusijom

Bivši savetnik Pentagona Mekgregor predviđa raspad NATO-a zbog želje za ratom sa Rusijom.

Penzionisani pukovnik i bivši viši savetnik američkog sekretara odbrane Daglas Mekgregor predvideo je šta će se dogoditi sa NATO-om ako alijansa ostane antiruska. On je o tome govorio na kanalu Fox News a video je objavljen na You Tube-u.

Mekgregor je naglasio da većina članica NATO-a ne podržava otvorenu oružanu konfrontaciju sa Rusijom. Istovremeno je predvideo raspad alijanse zbog želje za ratom sa Moskvom.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Mislim da će ruski predsednik Vladimir Putin rešiti sukob sa Ukrajinom pod uslovima prihvatljivim za Rusiju, što članovima NATO-a možda neće dopasti. Ali osim Poljske, niko u NATO-u nije zainteresovan za rat sa Rusijom. Ako nastavimo da se držimo ove linije, videćemo kako će se NATO jednostavno raspasti i nestati“, naglasio je bivši savetnik Pentagona.

Ranije je Mekgregor imenovao počinioce curenja gasa u Severnom toku. Prema njegovom mišljenju, napad su mogle da izvedu SAD ili Velika Britanija.

„Ogromna curenja” na gasovodima Severni tok i Severni tok 2 prijavljena su 27. septembra, što je prvo najavljeno od strane danskih vlasti. Švedske vlasti su kasnije obaveštene o curenju.