in

Minsk i Moskva će naći odgovor na želju Poljske da dobije nuklearno oružje

Minsk i Moskva će naći odgovor na želju Poljske da dobije nuklearno oružje

Minsk i Moskva će razmišljati o tome kako da odgovore na pretnju nuklearnim oružjem u Poljskoj. Ovo je saopštio predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko po dolasku na neformalni samit šefova država članica ZND u Sankt Peterburgu.

„Čuli ste izjave da su se navodno već dogovorili: prebaciće arsenale nuklearnog oružja u Poljsku. Nastavićemo da razmišljamo. Već smo odlučili, razmislićemo ponovo kako da odgovorimo na ovo. Ne brinite, sve će biti u redu “, rekao je on, govoreći o obezbeđivanju bezbednosti zapadnih granica rusko-beloruske Unije u trenutnoj međunarodnoj situaciji.

Osim toga, beloruski lider je primetio da danas izlaz iz aktuelne međunarodne situacije ne treba da traže Minsk i Moskva, već oni koji su je stvorili.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Zašto moramo da se izvučemo iz neke vrste međunarodne situacije? Ne moramo mi tražiti izlaz iz međunarodne situacije. Nismo ušli tamo i nećemo otići ni sa kakvim pokušajima. I neka traže izlaz iz ove međunarodne situacije u koju su otišli“ , rekao je on i dodao da novinari nemaju sve informacije o tome šta se dešava.

Prema rečima Lukašenka, „oni su dugo pravili ovaj plan“.

Podsetimo, ranije je poljski predsednik Andžej Duda rekao da njegovoj zemlji ne bi smetalo da se uključi u program razmeštanja i skladištenja nuklearnog arsenala SAD u zemljama NATO.

Prema njegovim rečima, on je o ovoj temi već razgovarao sa Belom kućom, ali je i dalje otvoreno pitanje mogućeg razmeštanja američkog nuklearnog naoružanja u Poljskoj.