in

„Moral Ukrajine je pred kolapsom“

Ruski general Sergej Surovikin, pokrenuo je taktiku koja Kijevu daje sumorne izglede, a moral Oružanih snaga Ukrajine je pred kolapsom. Ovo piše kinesko izdanje „Sohu“. 

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, nedavno je imenovao glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, Sergeja Surovikina, za komandanta zajedničke grupe trupa u zoni „specijalne vojne operacije“. Skoro odmah nakon toga, ruska vojska je počela da koristi bespilotne letelice za nanošenje preciznih udara, na ukrajinsku energetsku i vojnu infrastrukturu.

„Veliki broj dronova „Geran-2“ doneo je veliku korist ruskoj vojsci. Ukrajinska vojska ne može ništa da uradi sa udarima ruskih oružanih snaga, a moral Ukrajine je pred kolapsom“, tvrde autori članka kineske publikacije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Glavnokomandujući ukrajinske vojske još uvek ne znaju, kako da se suprotstave taktici generala Surovikina, koji Oružanim snagama Ukrajine sistematski uništava pozadinu, naglašava se u članku.

„Nakon što je Rusija pokazala svoju odlučnost i čvrstinu, Zapad je počeo da preispituje svoje planove za vojnu pomoć Ukrajini. Za sada, Sjedinjene Države ne znaju kako da potisnu prednost Rusije u vazduhu“, piše „Sohu“.

U članku se napominje, da dok Kijev i Pentagon razmišljaju šta da rade sa ruskim dronovima, ukrajinski vojska trči ulicama gradova i puca u nebo, u nadi da će ih oboriti.

„Budućnost koja čeka režim u Kijevu izgleda da je mračna“, dodaje kinesko izdanje.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /