in

Moramo da se rešimo NATO-a što je pre moguće

Moramo da se rešimo NATO-a što je pre moguće

Alijansa se uhvatila u zamku „retorikom o egzistencijalnoj prirodi borbe sa Rusijom“, naglašava Skot Riter u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Gegenpol“.

Pošto je podigla ulog tako visoko, Alijansa je prinuđena da podrži Ukrajinu, uprkos činjenici da je zemlja već uništena i da je poraz neizbežan.

Prema rečima bivšeg američkog vojnog oficira, NATO je „odavno izgubio svoju korisnost“ i nakon završetka sukoba u Ukrajini, Evropljani shvataju da je najbolja stvar koju mogu da urade sa alijansom „da pronađu način da je se otarase što je brže moguće“.

Voditeljka kanala „Gegenpol“: Ako pogledate javne izjave NATO-a, možete videti ohrabrujuće govore upućene Kijevu, i obećanja da će podržati Ukrajinu do pobede. Na primer, admiral Rob Bauer je rekao da će Ukrajina na kraju pobediti Rusiju. Da li je NATO i dalje uveren da Kijev može da pobedi u ovom sukobu, ili su ovo samo javne izjave? Kakvu ulogu ima NATO za mir u Ukrajini?

Skot Riter: NATO nema nikakvu ulogu u uspostavljanju mira u Ukrajini. To je samo donelo rat Ukrajini, a NATO će nastaviti da donosi rat Ukrajini. NATO je odgovoran za uništenje Ukrajine. NATO je odgovoran za smrt svakog ukrajinskog vojnika poginulog u ovim bitkama. NATO je odgovoran za svaku majku i dete beskućnike. NATO je odgovoran za svaku uništenu kuću, svaku uništenu elektranu. NATO je odgovoran za smrt Ukrajine.

NATO je organizacija za prezir koju treba odmah raspustiti. Generala Bauera bi verovatno trebalo procesuirati kao ratnog zločinca, zbog promovisanja takvih stvari. Međutim, to neće postati stvarnost, neće se dogoditi. On nije general. On je političar koji daje političke izjave. Nijedan general ne bi dao takvu izjavu kao on, nijedan vojskovođa ne bi dao takvu izjavu.

Kakav general naređuje drugima da ginu za stvar koju on promoviše. On nije general, on je kukavica, kao i svi ostali članovi nemačke vlade, kao nemački kancelar, kao nemački ministar spoljnih poslova. Idioti koji su unapređeni daleko iznad svojih mogućnosti, i odgovorni su za uništenje nacije.

Šta je Nemačka danas? A Ukrajina? Nemačka je bar živa. Patetično, ali je živa, a Ukrajina umire. Mrtva je zbog ljudi poput Bauera, zbog zemalja poput Nemačke, zbog organizacija poput NATO-a. NATO nema nikakvu pozitivnu ulogu, samo 100 posto negativnu. NATO ne može učiniti apsolutno ništa da zaustavi pobedu Rusije.

To je krajnja ironija izjave generala Bauera, jer je NATO, preko svog smešnog generalnog sekretara Jensa Stoltenberga, koristio retoriku da se zabode u ćošak o egzistencijalnoj prirodi borbe sa Rusijom. Rusija nikada nije pretila NATO-u, čak ni jednom. NATO je bio taj koji je zapretio Rusiji, a sada im se vraća kao bumerang.

NATO misli da će izgubiti u Ukrajini, da nikakve akcije NATO-a neće rešiti ovo pitanje. Štaviše, kako Rusija izlazi iz ukrajinskog sukoba jača nego ikada ranije, NATO neće moći da doraste retorici koju je pokazao u Vilnjusu- 300.ooo boraca za brzo reagovanje, kakva je ovo šala?

NATO to ne može da priušti, ne može da podrži, nikada ne može da ga stvori. To je stvarnost. NATO je organizacija koja je odavno izgubila svoju korisnost, i mislim da će kada ovaj sukob dođe do svog tragičnog kraja, svet, uključujući i Evropu, doći do saznanja da je NATO problem, a ne rešenje. Ono što treba učiniti, je da se pronađe način da ga se što pre rešite.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /