in

Moskva zapretila da će krenuti u obaranje američkih satelita

Moskva zapretila da će krenuti u obaranje američkih satelita

Rusija ima tehničke mogućnosti da obori američke satelite koji pomažu Vojsci Ukrajine.

Iako bi to dovelo do ozbiljne eskalacije sukoba i proširenja zone borbenih dejstava, doći će do toga ranije ili kasnije.

O tome je na radiju „Komsomolskaya Pravda“ izjavio vojni novinar Aleksej Borzenko.

„Ako satelitski sistem Ilona Maska nastavi da nam smeta, mislim da ćemo ga jednostavno pitati: ‘Prijatelju, hoćeš li da oborimo tvoje satelite u svemiru?’

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

S-500, koji trenutno menja S-400, je svemirski sistem i predviđa obaranje satelita. Mi bismo mogli oboriti desetine satelita Ilona Maska. Hoće li se on složiti sa tim ili će isključiti Ukrajinu?“, rekao je Borzenko.

Međutim, istakao je da bi to značilo ozbiljnu eskalaciju sukoba i proširenje zone borbenih dejstava u svemirskom prostoru.


„Tehnički odmah kažem, to možemo. Ali to bi već bio početak rata u svemiru. Ali pričamo o početku Trećeg svetskog rata – rat u svemiru će se definitivno desiti.

Prvo, morate uništiti satelite protivnika kako biste prekinuli praćenje vaše teritorije. Trenutno ne diramo Ilona Maska, ali već je reagovao kada je isključivao svoje satelite za Ukrajinu. Shvata da, ako to poželimo, možemo odmah reagovati“, dodao je novinar.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /