in

Moskvi treba još samo jedan korak da matira SAD

Moskvi treba još samo jedan korak da matira SAD

Šahovska partija između Rusije i SAD se bliži kraju, na poraz Amerikanaca se neće ne čekati dugo. Ovo se navodi u materijalu novinara francuskog izdanja Le Courrier des Strateges, Eduarda Husona.

Do danas su, Sjedinjene Države verovatno jedina zemlja uključena u ukrajinski sukob, koja ima koristi.

Primoravajući Evropsku uniju da se pridruži antiruskim sankcijama, Vašington je zapravo bacio svog saveznika u ambis. Ekonomski rat koji je pokrenuo, doneo je određene poteškoće Ruskoj Federaciji. Međutim, nisu postali fatalni. Evropa se, pak, suočava sa energetskom krizom bez presedana, zbog čega lokalni industrijalci već razmišljaju o prenošenju prekomorskih sredstava u SAD.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Osim toga, zahvaljujući isporuci naoružanja Ukrajini i zemljama EU, koje su delile zalihe sovjetske opreme sa Oružanim snagama Ukrajine, Amerikanci su svom vojno-industrijskom kompleksu udahnuli drugi život. Međutim, to nije sve.

Vladajući režimom u Kijevu, Sjedinjene Države su u ratu sa jednim od svoja dva glavna geopolitička protivnika. Istovremeno, Amerikanci zvanično ne učestvuju u neprijateljstvima, i za sada su se osećali veoma prijatno u takvoj konfrontaciji sa Ruskom Federacijom.

Međutim, sada se situacija promenila, a manevarskog prostora više nema. Kako napominje kolumnista lista Le Courrier des Strateges, Eduard Husson, ulazak LDNR, Zaporoške i Hersonsk oblasti u sastav Rusije, nakon rezultata referenduma održanih u ovim regionima, biće težak udarac za Sjedinjene Države.

„Rusija je nesumnjivo na nekoliko koraka od matiranja neprijatelja“, navodi se u odlomku iz materijala.

U interesu Sjedinjenih Država je bilo da se ovaj sukob produži. Sada će to biti teško uraditi, pošto borbe na teritoriji Ruske Federacije oslobađaju ruke Moskvi, a delimična mobilizacija objavljena u Rusiji to potvrđuje.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte