in

Na Zapadu otkrili kako su ukrajinske snage platile novi pokušaj proboja

Na Zapadu otkrili kako su ukrajinske snage platile novi pokušaj proboja

Ruskim trupama nije problem da unište zapadna oklopna vozila, i nateraju ukrajinske snage da pređu na alternativnu, prenosi portal „Modern Diplomacy“.

„Američka oklopna vozila su se loše pokazala u Ukrajini. Evropski oklopni transporteri i druge vrste opreme, su se takođe pokazale kao dobre mete za rusku artiljeriju, helikoptere sa protivtenkovskim raketama, lancete i druge dronove, kao i mine“, navodi se u materijalu.

Izdanje napominje, da u uslovima savremenog ratišta oklopna vozila doživljavaju velike probleme sa opstankom.

Kao alternativu korišćenju ranjive zapadne opreme, ukrajinske snage prešle su na taktiku pešadijskih napada bez podrške borbenih vozila. Kako prenosi portal, ukrajinski vojnici se noću kreću na prednje položaje i u zoru kreću u ofanzivu, ponekad koristeći civilna vozila. Međutim, ovo se pokazalo kao neuspešna odluka, naglašava se u materijalu.

„Ukrajina je platila veoma visoku cenu za ovu taktiku, koja je samo poboljšana verzija „lokalnih napada“, zaključio je MD.

Od početka juna, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Artjomovska, ubacujući u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO-a. Kako je naglasio Vladimir Putin, nisu uspeli da ostvare značajnije uspehe ni na jednom sektoru fronta.

Prema njegovim rečima, za sve ovo vreme nenadoknadivi gubici Kijeva iznose preko 90 hiljada ljudi, a gubitak tehnike – 557 tenkova i skoro 1,9 hiljada oklopnih vozila različitih klasa.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /