in

Najnovija vest: Rusi čekaju – Spremni za F-16

Najnovija vest: Rusi čekaju – Spremni za F-16

Ruska vojska spremila odgovor na američke lovce F-16 koji bi trebalo da budu poslati na ukrajinski front.

Prethodno je, portparol Pentagona Patrik Rajder rekao da će u bazi u Arizoni u oktobru početi obuka ukrajinskih pilota da upravljaju tim lovcima F-16.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuka oružja Kijevu. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini – ne samo putem isporuke oružja, nego i obučavanjem vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Međutim, sada je ruska strana, bar tako tvrde, pronašla „rešenje“ za F-16 lovce.

Naime, ruski sistemi za elektronsko ratovanje, koji se koriste tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, biće optimizovani za onesposobljavanje radara na lovcima F-16, rekao je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom.

Kako je dodao, prema poznatim informacijama o elektronskoj opremi lovaca NATO, koje bi trebalo da dobije Kijev, biće ih lakše onesposobiti nego avione sovjetske proizvodnje koje poseduje Ukrajina.

Ranije je drugi izvor rekao za Sputnjik da ruski sistemi za elektronsko ratovanje sada mogu efikasno suzbijaju borbene avione ukrajinske vojske. Zbog toga ukrajinska avijacija redovno odustaje od izvršavanja borbenih zadataka i vraća se u bazu, istakao je on.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /