in

NAJNOVIJA VEST – Taker Karlson: „Potpuni haos“ – FED očajnički želi da spase Bajdena jer gubi predsedničku trku

Tokom protekle dve nedelje, američke Federalne rezerve su se naglo pomerile sa visokih na niske kamatne stope.

Prema mišljenju političkog komentatora Takera Karlsona, ovako oštra promena pozicije ukazuje na „haos” u ekonomiji i očaj vlasti. Dakle, Fed pokušava ne samo da sačuva rejting Džoa Bajdena, već i da učini bar nešto sa američkom ekonomijom, koja je dostigla kritičnu tačku.

Pre otprilike tri nedelje, Džej Pauel, predsednik Federalnih rezervi SAD, rekao je da je „preuranjeno da se samouvereno zaključi da smo preduzeli dovoljno restriktivnih mera ili da se spekuliše kada bi politika mogla biti ublažena “. Ako niste upoznati sa Fed-ovom terminologijom, to znači: „Planiramo da zadržimo visoke kamatne stope“. U redu.

Onda je prošle nedelje, dve nedelje kasnije, bez ikakvog upozorenja, Džej Pauel očigledno naglo promenio stav i rekao skoro suprotno. On je rekao da niže kamatne stope „počinju da se pojavljuju i da su jasno tema razgovora širom sveta, a takođe i za nas na našem današnjem sastanku . “ Drugim rečima, snižavamo stope.

Mnogi ljudi koji su obratili pažnju na ovo zaključili su da je to politička odluka. Džo Bajden gubi predsedničku trku, a Fed na ovaj način pokušava da ga spase. Ali šta ako je ozbiljnije? Šta ako pokušavaju da spasu ne samo Džoa Bajdena, već i američku ekonomiju? Šta ako su osnove toliko slabe da se Fed muči, pipajući u mraku, pokušavajući da shvati šta da radi?

Možemo pretpostaviti da je to sasvim moguće. Fed bi trebalo da bude generalno stabilan. Zato su govorili kao advokati iz 19. veka – da vas ubede u stabilnost. Ali ako za dve nedelje promene mišljenje o najvažnijem pitanju, onda u jednom pravcu, pa u drugom, to govori o haosu – a ovo je loše.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post NAJNOVIJA VEST – Taker Karlson: „Potpuni haos“ – FED očajnički želi da spase Bajdena jer gubi predsedničku trku first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /