in

NAJNOVIJA VEST: Zapadne zemlje spremaju nuklearne snage

NAJNOVIJA VEST: Zapadne zemlje spremaju nuklearne snage

Ministarstvo inostranih poslova zabeležilo povećanje aktivnosti nuklearnih snaga zapadnih zemalja

Rusija je zabeležila znake koji ukazuju na povećanje aktivnosti nuklearnih snaga zapadnih zemalja, izjavio je Konstantin Voroncov, zamenik direktora Odeljenja za neširenje i kontrolu naoružanja Ministarstva spoljnih poslova Rusije na sastanku Prvog komiteta Generalne skupštine UN.

„Zabeležili smo znake koji ukazuju na povećanje aktivnosti nuklearnih snaga zapadnih zemalja“, rekao je Voroncov.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Skrenuo je pažnju i na „neodgovornu retoriku“ Zapada.

„Dakle, pre samo nedelju dana predstavnici SAD su zapravo preko medija pretili mogućnošću obezglavljivanja ruske prestonice“.

„I to nije bilo sa usana političara, već iz vojske. Ako Vašington takvu retoriku smatra odgovornom i prihvatljivom, onda se u ovoj sali većina zemalja neće složiti sa ovim“, naglasio je on.

Ranije je Voroncov rekao da kijevski režim, na predlog Vašingtona, govori ne samo o planovima za poraz Ruske Federacije na bojnom polju, već i o potrebi da se postigne njeno rasparčavanje i uništenje.

Prema rečima diplomate, SAD povećavaju isporuku oružja Ukrajini, obezbeđujući obaveštajne podatke svojoj vojsci, obezbeđujući direktno učešće američkih plaćenika i savetnika u sukobu, što situaciju približava opasnoj liniji direktnog vojnog sukoba. između Rusije i NATO-a.

The post NAJNOVIJA VEST: Zapadne zemlje spremaju nuklearne snage first appeared on .