in

NAJNOVIJE: Ruske krstareće rakete naglo promenile kurs a zatim srušile sve ciljeve

Tokom masovnih udara krstarećih raketa na Ukrajinu, Rusi su danas koristili neobičnu taktiku, kojom su potpuno zbinili NATO i ukrajinsku PVO.

Masovni udari izvedeni su u centralnim, zapadnim i istočnim delovima Ukrajine. Ovoga puta je primenjena krajnje neobična taktika napada.

Prema ukrajinskim izvorima, tokom udara u zapadnom delu zemlje, ruske krstareće rakete su naglo promenile putanju, izbegavajući PVO Oružanih snaga Ukrajine, i pokrenule neočekivane napade na Vinicu i Luck.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kako proizilazi iz dostavljenih informacija, uprkos svom prilično jednostavnom i predvidljivom letu, neke od raketa su promenile putanju i umesto da lete kroz vazdušni prostor iznad Hmeljnickog i Ternopoljskog regiona, rakete su neočekivano pristupile iz oblasti Ivano-Frankivsk.

Zatim su se naglo okrenule na sever i precizno gađali ciljeve u reonu Luck.

Razlog za to je razmeštanje sistema PVO u ovim regionima, koji bi trebalo da štite puteve snabdevanja oružjem sa Zapada.

Međutim, zbog nepredvidive putanje raketa, ukrajinska vojska nije mogla ništa da uradi.

Ranije su već citirane informacije o neočekivanim promenama kursa krstarećih raketa, međutim, to se prvi put primećuje tokom masovnog udara.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /