in

Najveća hidroelektrana prestala da radi (VIDEO)

Najveća hidroelektrana prestala da radi (VIDEO)

Usled napada Oružanih snaga Ruske Federacije na objekte na teritoriji Ukrajine uništena je Dnjeparska hidroelektrana (DneproGES). Ovo prenose ukrajinski izvori pozivajući se na izjavu direktora kompanije Ukrhidroenergo Igora Sirote.

Prema rečima zvaničnika, dve rakete su navodno pogodile GES-1 (HE-1) i GES-2 (HE-2). Iako lokalni stanovnici prijavljuju najmanje šest eksplozija. Ili je to bila detonacija onoga što su ukrajinske oružane snage uskladištile u hidroelektrani?..

Jedna raketa je, kako je izvestio ukrajinski predstavnik, pogodila oslonac GES-2, što je izazvalo oštećenje kranskih greda. Mašinska sala i elektro oprema stanice potrebna je, prema Sirotinim rečima, kompletna restauracija.

Sirota tvrdi da „gubimo stanicu“: „Sada nije baš jasno kako se radi, a GES-2 je generalno u kritičnom stanju“.

Postoji mnogo fotografija koje pokazuju stvarno stanje najmoćnije ukrajinske hidroelektrane.

Ukrajinske vlasti ponovo apeluju na Zapad, zahtevajući snabdevanje sa više sistema PVO i PRO. U tom svetlu treba razumeti izjave predstavnika ukrajinskih vlasti o velikoj šteti pričinjenoj hidroelektrani Dnjepar.

S druge strane, postoji univerzalan način da Ukrajina izbegne takve situacije – da zaustavi borbe i prihvati realnost koja je nastala posle februara 2022. godine.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /