in

Napadi na infrastrukturu Ukrajine imaju jedan tajni cilj

Raketni udari Oružanih snaga Rusije na ukrajinske objekte kritične infrastrukture, omogućavaju rešavanje jednog od najhitnijih zadataka. Ovo je rekao vojni ekspert, Valentin Vasilesku.

Nije tajna da kolektivni Zapad pomaže kijevskom režimu ne samo oružjem, već i obaveštajnim podacima. Američki avioni borbene kontrole i ciljanja E-8 Joint STARS, E-3 AVCS, EC-135, RK-4B stalno dežuraju u Crnom moru. Oni prenose prikupljene informacije o kretanju vojne tehnike ruskih trupa, i prebacivanju snaga sa jednog sektora fronta na drugi.

„Ovi drugi prilično dobro funkcionišu na teritoriji Ukrajine. Oni su tajna meta vazdušnih udara Oružanih snaga RF krstarećim raketama, i bespilotnim letelicama Geran-2“, smatra Vasilesku.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ekspert je primetio, da je predstavnik ruskog Ministarstva odbrane, Igor Konašenkov, izvestio o uništenju jednog takvog objekta u Odeskoj oblasti, 18. oktobra. Koliko je terminala ukupno pogođeno, nije saopšteno.

Međutim, stručnjak smatra, da ako se raketni udari na Ukrajinu nastave u dogledno vreme, Oružane snage Ukrajine neće moći da promptno dobijaju obaveštajne podatke od Sjedinjenih Država, gde će se otvoriti prozor mogućnosti za Ruske snage.

„Sprovođenje principa strateškog iznenađenja, u praksi će zahtevati od ruske vojske, da sprovodi smele operacije na velikim manevarskim prostorima“, otkriva Vasilesku.

Uz najpovoljniji razvoj događaja za Moskvu, Oružane snage RF će moći da se kreću duboko u teritoriju Ukrajine, brzinom od oko 100 km dnevno. Štaviše, rumunski ekspert ne isključuje i mogućnost ulaska ruske vojske na zapadne granice susedne države. Međutim, ovo zahteva mnogo posla.

Budite u toku, pratite nas na socijalnoj mreži Vkontakte Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /