in

Nariškin: Zapad je poražen u Ukrajini

Kriza u Ukrajini, koju je izazvao zapadni blok, daje mnogo primera da su SAD, Velika Britanija i njihovi saveznici spremni da preduzmu najpodlije provokacije kako bi promenili tok događaja u svoju korist, kazao je Sergej Nariškin

Verovatnoća novih antiruskih provokacija zbog poraza Zapada u Ukrajini je veoma velika, ali od njih ne treba očekivati dugoročni efekat, izjavio je direktor ruske Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin u intervjuu za „RIA Novosti“.

„Danas, kada je Zapad poražen na teritoriji Ukrajine, verovatnoća izvođenja raznih provokacija je veoma velika. Međutim, želim da istaknem da je efekat takvih provokacija i njihovo trajanje veoma kratkog veka, tim pre što u našem savremenom svetu svaka tajna informacija, pa i laž, vrlo brzo postaje očigledna“, kazao je Nariškin.

Šef ruskih obaveštajaca je istakao da kriza u Ukrajini, koju je izazvao zapadni blok „daje mnogo primera da su SAD, Velika Britanija i njihovi saveznici spremni da preduzmu najpodlije provokacije kako bi promenili tok događaja u svoju korist“.

„Setimo se samo obaranja malezijskog ‘boinga’, kojeg su srušile ukrajinske oružane snage ili gnusne provokacije u Buči, za koju su pokušali da okrive Rusiju. Prisetimo se aprila 2022. godine, kada je izveden raketni napad na železničku stanicu u Kramatorsku, a Zapad je za to odmah okrivio Rusiju, iako je vrlo brzo postalo jasno da ova raketa pripada oružanim snagama Ukrajine“, ukazao je.

Nariškin je na sastanku šefova bezbednosnih agencija i obaveštajnih službi zemalja Zajednice Nezavisnih Država (ZND) u Minsku, u decembru 2023, rekao da „kolektivni Zapad, gubeći svoju hegemoniju, juri okolo u besu, kao ranjena životinja, udarajući na sve strane“.

Kako je tada naveo, SAD i njihovi saveznici spremni su da uvuku ostatak sveta u vrtlog istorije, ako ih do tada ne zaustave.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /