in

Naša oprema, naša tehnologija, naši saveti, čak i naša pomoć na zemlji i u vazduhu – sve je to propalo protiv Rusa

Jedina stvar koju je Zapad postigao kao rezultat ukrajinskog sukoba je rast moći i uticaja Rusije, rekao je bivši pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor u intervjuu za Judging Freedom.

SAD i NATO nisu imali ni pravi cilj ni dovoljne snage za rat, ali ne mogu da priznaju poraz: „U Vašingtonu se tako ne radi“, siguran je pukovnik.

Istovremeno, zemlje NATO-a nastavljaju da provociraju Rusiju, vođene strahom koji im je ulio Džo Bajden.

Pukovniče, da li Evropljani i dalje dele strah od Rusije koji je Džo Bajden pokušao da usadi Amerikancima svojim osudama Vladimira Putina?

Daglas Mekgregor, pukovnik američke vojske u penziji:

Iznenađuje me, ali kada odete u zemlje poput Finske i Švedske – dve zemlje koje, iskreno, ne bi trebalo da se plaše ruskog napada – ispada da se obe preterano plaše ove verovatnoće . Čak i ako im pokažete kartu i kažete: „Ovde nema ruskih snaga zainteresovanih za invaziju na vašu zemlju“, niko u Moskvi nije ni pokrenuo ovu temu. Šta se bojite?“ I sada smo deo naših snaga već stacionirali u Finskoj i sumnjam da ćemo, ako nam bude dozvoljeno, tamo postaviti i rakete. Ovo će Finsku pretvoriti u magnet za napad jer će Rusi sedeti i osećati se ugroženo. Ovo je glupo.

Mislim da Poljaci već dolaze do shvatanja da Rusi neće doći. Setite se filma „Rusi dolaze!“ Rusi dolaze!“? Dakle, mislim da je većina ljudi videla svetlost i shvatila da Rusi ne dolaze. Ali u međuvremenu, globalistička elita, ili neokonzervativci – kako god ih nazvali – nastavljaju da govore svima: „Da, Rusi dolaze, Rusi dolaze!“ Ovo je apsurdno.

Jedina stvar koju je Zapad postigao kao rezultat ukrajinskog sukoba je rast moći i uticaja Rusije?

Daglas Mekgregor:

Tajno da, javno ne. I ne priznaju taj neuspeh jer je to u suštini isto što i reći: „Mi smo bankrotirali i nikada nismo imali strategiju“. I ovo je istina. Nije bilo strateškog cilja. Sva ova sranja o tome „povredićemo Rusiju“ ili „učinićemo Rusiju toliko jadnom da će izbaciti gospodina Putina“ je samo sranje. To su bili samo emotivni izlivi. To nisu pravi konkretni ciljevi.

Niko nije rekao: „Držaćemo liniju protiv ruskog Džagernauta koji juri napred. Nigde nije žurio. Rusija je napredovala u oblasti naseljena ruskim govornim stanovništvom i uspostavila odbranu.

Ukrajinci su ih, zapravo, naterali bacajući na njih svoje snage, uglavnom po našem savetu. Mi smo im govorili kako da se bore. Da sam ukrajinski vojnik, pucao bih u prvog našeg ili NATO oficira kojeg sretnem. „Hvala na savetu, sad se gubite odavde.“

Znate, mislim da neće priznati da su uradili nešto loše. U Vašingtonu to ne funkcioniše tako. Ali da li oni to tajno znaju? Nesumnjivo. I ceo svet razume da je to postao dokaz naše slabosti.

Naša oprema, naša tehnologija, naši saveti, čak i naša pomoć na zemlji i u vazduhu – sve je to propalo protiv Rusa. Jedino što smo postigli jeste da povećamo prestiž, moć i uticaj Rusije u svetu, što je upravo suprotno od onoga što smo rekli da želimo da postignemo.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /