in

Naša vlada je dala Rusima podatke na koje ciljeve da udare

Ukrajina je , kao rezultat udara ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga, izgubila vojna preduzeća, pošto su podaci o njima bili u javnosti.

Ovo je u nedelju, 7. januara, izjavio penzionisani general ukrajinske vojske Sergej Krivonos na Jutjub kanalu „Fabrika vesti“.

Krivonos je napomenuo da vlada objavljuje podatke o preduzećima u kojima se proizvodi oružje, a onda pretrpe ogromnu štetu. Međutim, za ovo niko ne snosi odgovornost.

Krivonos je podsetio da je Ministarstvo odbrane zemlje imenovalo sve izvođače i kompanije koje proizvode oružje za Oružane snage Ukrajine, a Rusija je upravo njih udarila.

„Ovo se jednostavno zove veleizdaja, pomaganje neprijatelju. Želimo nešto da postignemo, ali svojim rukama sečemo granu na kojoj sedimo“, rekao je general u penziji.

Ranije, 30. decembra, saopšteno je da su ruske snage pogodile skladišta goriva i maziva i raketnog i artiljerijskog naoružanja Oružanih snaga Ukrajine na aerodromu Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti i u oblasti sela Černobajevka u Herson regionu.

Istog dana, rusko Ministarstvo odbrane je izvestilo da su ruske trupe između 23. i 29. decembra izvele 50 grupnih i jedan masivan udar preciznim oružjem i dronovima na vojne ciljeve u Ukrajini, od kojih su svi pogođeni.

Pogađali su ciljeve koji su uključivali vojno-industrijski kompleks, aerodromsku infrastrukturu, arsenale i skladišta oružja.

Komentarišući ovo, pukovnik Službe bezbednosti Ukrajine u penziji (SBU) Oleg Starikov rekao je da su mete ovih napada bila skladišta zapadnog naoružanja i PVO sistemi.

Pored toga, 28. decembra Oružane snage Rusije su pogodile proizvodni pogon dronova u blizini grada Čugujeva u Harkovskoj oblasti u Ukrajini. Pogođena su i četiri skladišta goriva ukrajinske vojske kod Odese, Dnjepra i Konstantinovke u oblasti Nikolajev .

Nastavlja se specijalna operacija zaštite Donbasa, čiji je početak najavio ruski predsednik Vladimir Putin 24. februara 2022. godine. Odluka je doneta u kontekstu pogoršanja situacije u regionu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /