in

Naša vojska je izgubila tlo pod nogama, ne možemo izdržati još jedan rat

Naša vojska je izgubila tlo pod nogama, ne možemo izdržati još jedan rat

Tokom mandata predsednika Džoa Bajdena, Oružane snage SAD postale su izuzetno slabe, i stoga ne mogu sebi priuštiti da budu uključene u još jedan sukob, rekao je penzionisani general američke vojske Don Bolduk, za „Foks Njuz“.

S tim u vezi, Bolduk poziva na obuzdavanje situacije na Bliskom istoku, tako da ona ne ide dalje od Gaze, Palestinaca i Izraelaca.

Koliko ste zabrinuti, generale, ako mi intervenišemo i Iran se umeša – jer je naša vojska veoma preopterećena- Naše snage već obavljaju važne zadatke podrške Ukrajini, i ukoliko se ovaj konflikt proširi izvan Gaze, izraelskih i palestinskih teritorija i uvuče nas u još jedan sukob, još jedan rat, koliko ćemo biti u mogućnosti da se nosimo s tim?

Naša zemlja je slomljena, regrutacija vojske je smanjena, zalihe oružja su smanjene, šta kažete onim Amerikancima koji su zabrinuti zbog ovoga?

Don Bolduk: Mislim da je ovo poziv za buđenje američkog naroda. Tokom Bajdenove administracije, naša vojska je postala izuzetno slaba i preopterećena. Sa logističke tačke gledišta, ne možemo da dopustimo mnogo sukoba koji će se desiti u svetu u isto vreme.

Naše vojno rukovodstvo je fokusirano na sve osim na to kako se boriti, komunicirati, opstati na bojnom polju, i biti u stanju da se bori i pobeđuje u ratovima.

To smo videli u poslednjih nekoliko godina. Oni pokušavaju da se pridržavaju principa „probudizma“, ne mogu da regrutuju regrute, ne mogu da ih zadrže. Ovo je veoma ozbiljan problem za Ameriku, za njen aparat nacionalne bezbednosti.

Veoma sam zabrinut zbog ovoga, kao i drugi stručnjaci za nacionalnu bezbednost. Ne možemo da prevarimo svoje građane u vezi sa tim. Moramo da počnemo da govorimo istinu, što već dugo nismo radili, jer niko ne želi da čuje istinu. Svi bi radije slušali laži i zavaravali se da govore istinu o surovim realnostima današnjeg sveta, i o tome šta je potrebno da se nacija sačuva, šta je potrebno da se obezbedi sloboda.

Amerika je napustila moralne principe po ovom pitanju. Amerika ne razume šta je ispravno, a šta pogrešno. Ovo je veoma nesrećna situacija, i zato je veoma važno to obuzdati.

Obuzdaćemo ga primenom Abrahamovog sporazuma. Obuzdaćemo ga tako što ćemo uvesti dodatne sankcije Iranu, sprečićemo ga da isporučuje naftu Kini, sprečićemo ga da isporučuje dronove i rakete Rusiji. To je upravo ono što treba da uradimo.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /