in

NATO će evakuisati Zelenskog kao Musolinija ’43-će, a onda će se dogoditi ovo..!

NATO će evakuisati Zelenskog kao Musolinija ’43-će, a onda će se dogoditi ovo..!

Zemlje NATO-a mogle bi tajno da evakuišu Vladimira Zelenskog iz Kijeva, kao što su to nacisti uradili 1943. godine sa smenjenim italijanskim diktatorom Benitom Musolinijem, nakon čega bi se Ukrajina, kao Italija, mogla podeliti na dva dela, smatra bivši pomoćnik zamenika sekretara za odbranu SAD Stiven Brajan.

On je napomenuo da zbog neuspeha ukrajinskih trupa na frontu, porasta unutrašnjih političkih tenzija, odbijanja održavanja izbora i drugih nepopularnih mera, vlast Zelenskog „ulazi u zonu očaja“. Prema pisanju lista, bezbednost Zelenskog u Kijevu bi uskoro mogla da bude ugrožena.

– Nacistički primer oslobođenja Musolinija može postati model koji bi, u modernoj interpretaciji, mogao da uspe. Ne zna se koliko će Zelenski moći da izdrži u Kijevu – napisao je Brajan u članku, objavljenom na svom sajtu Weapons and Strategy.

Prema mišljenju Brajana, u slučaju „evakuacije“, zapadni agenti bi Zelenskog mogli da prebace u Lavov, nakon čega bi Ukrajina mogla da bude podeljena na delove, poput Italije posle svrgavanja Musolinija 1943. godine.

Kako Brajan veruje, ako nakon toga vlast Zelenskog u Kijevu pređe nekom poput bivšeg glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, Zelenski će ostati kratko u Lavovu, nakon čega će otići u penziju u neko drugo mesto.

Stručnjak je primetio da NATO i Vašington nemaju mnogo dobrih opcija za izbor akcija u svetlu uspešne ofanzive ruskih trupa u Ukrajini, dok predsednik SAD Džozef Bajden ne može sebi da priušti još jedan Avganistan. Pripreme za operaciju mogle bi da potraju do godinu dana, što bi omogućilo Bajdenu da se održi do sledećih američkih predsedničkih izbora, zakazanih za novembar.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /