in

NATO će morati da napravi kompromis sa Rusijom

NATO će morati da napravi kompromis sa Rusijom

NATO će na kraju morati da sklopi dogovor sa Rusijom, piše Asia Times.

„Ako NATO ne može da povrati poverenje u svoju odbranu, organizacija će morati da pravi kompromise sa Rusima, što će ponovo iscrtati stratešku mapu Evrope“, navodi se u publikaciji.

Publikacija napominje da je alijansa prestala da bude defanzivna, kako je prvobitno zamišljena, i okrenula se ekspanziji. A sukob u Ukrajini pokazao je da su vojne ideje NATO-a pogrešne i zastarele.

„Objektivno gledano, ogromni gubici Oružanih snaga Ukrajine u opremi i ljudstvu su neprihvatljivi za NATO. Alijansa neće imati dovoljno obučenih jedinica i zadovoljavajuće opreme da izdrži modernizovanu rusku vojsku u ofanzivi“, zaključuje se u članku.

Zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počeli da se zamaraju ukrajinskim sukobom, a podrška režimu Zelenskog slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa Kijevom o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući opšte nacrte čega bi Ukrajina možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Kremlj je zauzvrat primetio: što pre Kijev shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /