in

NATO je odavno u Ukrajini i mi to znamo…

Vojnici čitavog niza država NATO odavno se nalaze u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Ni za koga nije tajna da se vojnici država NATO odavno već u Ukrajini i aktivno pomažu ukrajinskoj vojsci, između ostalog u primeni naoružanja koje se isporučuje Kijevu”, rekla je ona i dodala da francuski predsednik Emanuel Makron nije rekao ništa novo .

Podsetimo, neimenovani evropski zvaničnik izjavio je da su u Ukrajini prisutne zapadne specijalne snage, objavio je „Fajnenšel tajms”.

„Svi znaju da su u Ukrajini prisutne zapadne specijalne snage, samo se to ne objavljuje zvanično”, citira list visokog evropskog vojnog zvaničnika.

Zvaničnik je dodao da Makronova izjava o slanju zapadnih vojnih snaga u Ukrajinu ima za cilj „stvaranje obuzdavanja i neizvesnosti” u odnosima sa Rusijom.

Francuski predsednik Emanuel Makron u utorak je rekao da su lideri zapadnih zemalja razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali da konsenzus još nije postignut.

Francuski premijer Gabrijel Atal takođe nije isključio slanje vojske u Ukrajinu i dodao da Pariz „ne može da se pomiri” sa pobedom Rusije.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /