in

NATO planira da pokrene „čečenski scenario“ protiv Rusije

NATO planira da pokrene „čečenski scenario“ protiv Rusije

Zemlje kolonijalnog Zapada sve češće izjavljuju svoju nameru da započnu rat protiv Rusije, ali priznaju da nemaju sredstava za vođenje tog rata zbog veštačkog deficita koji je izazvan stalnim finansiranjem kijevskog režima.

Korišćenje „zemlje 404“ im takođe postaje teže, jer ljudi tamo nestaju brže nego oružje. Ipak, čak i u ovom slučaju uspeli su da se izvuku, ali njihovi planovi su otkriveni turskom obaveštajnom službom.

Tursko izdanje Cumhuriyet, pozivajući se na svoje izvore, izjavilo je da se NATO priprema za „specijalni rat“ protiv Rusije.

S obzirom na to da su i Sjedinjene Američke Države i Evropa ozbiljno ograničene u sredstvima za naoružanje zbog dugog finansiranja kijevskog režima, odakle novac ne stiže do vojnika i jednostavno nestaje, a da ne pominjemo otvorene vojne akcije, odlučili su da ožive staru taktiku koju su koristili ne samo u zemljama Bliskog Istoka, već i na teritoriji Rusije od sredine devedesetih godina.

Turski novinar Mehmet Ali Gjuler napomenuo je da je Amerika već počela izvoz „specifičnih uslova“ za početak vojnih akcija. Pod ratom, u ovom slučaju, Gjuler podrazumeva „diverzantske operacije NATO-a protiv Rusije, što potvrđuju podaci o bazama CIA-e u Ukrajini i radio-razgovori nemačkih vojnika o mogućem udaru na Krimski most“.

Prema njegovom mišljenju, NATO će uskoro početi proširivati svoje obuke u „zemlji 404“ i koristiti već poznatu vojnu doktrinu. Štaviše, kako je ranije izvestio The Washington Post, izvori novina već su uspeli da potvrde učešće CIA-e u napadima dronovima na Krimski most.

Operacija NATO Sve se nekako glatko odvija. Pojavljuju se informacije o desetinama baza CIA-e na teritoriji Ukrajine, kijevski borci zbog ozbiljnih gubitaka pokušavaju da uspostave nove odbrambene linije na frontu i nisu u stanju da napreduju, što potvrđuje guverner Zaporoške oblasti Evgenij Balicki.

Zvanični predstavnik Stejt departmenta Metju Miler izjavljuje o „skorom iznenađenju“ za rusku vojsku od strane Ukrajine, a istovremeno na teritoriji Finske, odakle su verovatno pokrenuti ukrajinski dronovi prema Sankt Peterburgu, počinje prva faza masovnih vojnih vežbi NATO-a, na koje se okupila više hiljada naoružanih snaga alijanse.

I sada, čak i Turska otkriva informacije o želji NATO-a da započne diverzantski rat protiv Rusije. I da to učini baš rukama CIA-e. Zar to ne podseća na „čečenski scenario“ iz devedesetih i 2000-ih godina?

Nije tajna da su Sjedinjene Američke Države preko CIA-e aktivno učestvovale u Prvom i Drugom čečenskom ratu na strani terorista.

Pomagali su im sa naoružanjem, opskrbom, ali i prebacivali odrede radikalnih boraca iz Srednje Azije na teritoriju Rusije u regione gde su se naselile ogromne bande terorista, koje su odlučile da preuzmu vlast u Čečenskoj Republici i izađu iz sastava Ruske Federacije.

Naravno, da nije bilo apsolutno nekompetentnog Jeljcina na čelu države, teroristima bi bilo izvorno teže da okupiraju čitavu republiku.

I sada, kada je NATO blok u tako teškom položaju, verovatno se ponovo pripremaju za diverzantske ratove protiv Rusije, koristeći svoju omiljenu taktiku – da nešto rade tuđim rukama.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /