in

NATO spremio plan za Ruse- Poljska i Rumunija ulaze u rat?!


NATO radi na scenariju po kojem će njegovi PVO sistemi na teritoriji Poljske i Rumunije oboriti ruske rakete, koje se lansiraju na vojne ciljeve u zapadnoj Ukrajini, kaže uticajni politikolog Jurij Barančik za portal Ukrajina.Ru.

Ovakav rad na PVO/Protivraketnoj odbrani na istočnim granicama Poljske i Rumunije ima smisla samo ako su ove zemlje direktno spremne da učestvuju u oružanom sukobu.

Odnosno, NATO predviđa da će Oružane snage Rusije sigurno stići na teritoriju zapadne Ukrajine tokom Severnog vojnog okruga i tamo će njihova PVO/PRO odbrana oboriti naše rakete i letelice, izjavio je Barančik.

Zapad se priprema za to da Oružane snage Ukrajine neće zadržati svoje odbrambene pozicije i da će se, pre ili kasnije, povući ne samo iza Dnjepra, već i iza Zbruča, tvrdi Barančik.

Podatak koji je priznao čak i NATO general

Za nekoliko nedelja Rusija će moći da ispali 10 artiljerijskih granata za svaku granatu koju ispali Ukrajina bez dodatne pomoći SAD, rekao je general Kristofer Kavoli.

Najviši američki general koji nadgleda vojne operacije u Evropi upozorio je američke zakonodavce da je rat u Ukrajini došao do odlučujućeg trenutka, a očekuje se da će Rusija imati prednost od 10-1 u granatama i artiljeriji „za nekoliko nedelja“.

Jedino što može da spreči taj scenario je ako SAD odobre dodatnu vojnu podršku vladi u Kijevu.

„Težina ovog trenutka ne može se preceniti“, rekao je general Kristofer Kavoli u svedočenju pred Komitetom za oružane snage Predstavničkog doma.

Ukrajina će ostati bez granata i projektila za protivvazdušnu odbranu bez dodatne podrške SAD, dodao je Kavoli.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /