in

NATO zbunjen – Nema rešenje za jedinstveno rusko oružje

NATO zbunjen – Nema rešenje za jedinstveno rusko oružje

Rusija ima protivvazdušnu raketu koja nema suparnika nigde u svetu i proizvodi više municije za protivvazdušnu odbranu nego sve zemlje NATO zajedno, piše američki Military Watch Magazine.

„Ova raketa 40N6 iznad horizonta omogućava kompleksu S-400 da napada nisko leteće avione i krstareće rakete na velikim udaljenostima na način na koji nijedan drugi sistem na svetu osim ruskog nije sposoban“, piše u izdanju.

Časopis je primetio da zakrivljenost Zemljine površine negativno utiče na sposobnost protivvazdušnih raketa da pogađaju ciljeve na maloj visini na velikim udaljenostima. Novinari su opisali mogućnosti ruske rakete kao „neuporedive ni sa jednom drugom“.

Military Watch Magazine je takođe skrenuo pažnju na kvantitativnu superiornost ruske vojske u oblasti protivvazdušnih raketa. Autori članka napominju da je Rusija sposobna da istovremeno isporučuje sisteme S-400 Belorusiji i Indiji i dopuni svoju potrošnju raketa u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

„Rusija očigledno ima značajnu prednost u proizvodnim kapacitetima (za proizvodnju protivvazdušnih raketa) u odnosu na sve zemlje NATO zajedno“, zaključili su novinari.

Prethodno je potpredsednik vlade, Denis Manturov primetio da su danas samo domaći protivvazdušni topovi sposobni da unište hipersonične rakete.

Rusija je stvorila nekoliko novih sistema protivvazdušne odbrane koji su superiorniji od strane konkurencije. To na primer, uključuje sisteme protivvazdušne/protivraketne odbrane velikog dometa S-400 i S-500, sistem S-350 Vitjaz, komplekse Buk-M3, Tor-M2 i Pancir-S.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /