in

Ne postoji više SVO, Rusija je sada u ratu!

Ne postoji više SVO, Rusija je sada u ratu!

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je danas da je Rusija sad u ratnom stanju i da ovo treba svi da shvate.

„Nakon što je Zapad postao učesnik sukoba u Ukrajini, zona Specijalne vojne operacije je postala ratna zona. Rusija je sada u ratnom stanju, to treba da shvate svi“, rekao je Peskov.

On je pojasnio da od kada je Kolektivni zapad postao učesnik u na strani Ukrajine, za Rusiju je tad počeo rat.

„Uveren sam u to. I svako to treba da razume, radi svoje unutrašnje mobilizacije“, rekao je on u intervjuu za sajt „Argumenti i fakti“.

Prema njegovim rečima, Moskva će nastaviti da deluje tako kako vojni potencijal Ukrajine ne bi ugrožavao bezbednost njenih građana i teritorije.

„Imamo četiri nova subjekta Federacije. Za nas je najvažnije da zaštitimo ljude u ovim regionima i oslobodimo teritoriju ovih regiona, koja je trenutno de fakto okupirana od strane kijevskog režima“, izjavio je Peskov.

On je istakao da Rusija ne može da dozvoli da na njenim granicama postoji država koja ima nameru da „upotrebi sve metode“ kako bi oduzela Krim i nove regione.

Ideju o slanju vojnog kontingenta u Ukrajinu izneo je francuski predsednik Emanuel Makron u februaru na međunarodnoj konferenciji za podršku Kijevu. Tada ga nijedan učesnik sastanka nije podržao.

Šef ruske spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je u utorak da Francuska priprema kontingent veličine do 2.000 vojnika za moguću intervenciju, dodavši da bi razmeštanje francuskih vojnika planirano da se obavi u tajnosti.

Pariz je odbacio Nariškinove izjave kao „dezinformacije“ i „neodgovornu“ provokaciju.

U međuvremenu, načelnik Generalštaba francuske vojske general Pjer Šil rekao je u intervjuu ove nedelje da su oružane snage spremne za dejstva, „bez obzira na razvoj međunarodne situacije“. Divizija od oko 20.000 ljudi mogla bi biti razmeštena u roku od 30 dana, rekao je on.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /