in

Neće moći da dobiju rat protiv Rusije

Nastavak podrške Kijevu zapadnih zemalja doneće još više mrtvih Ukrajinaca i dalju degradaciju zapadne ekonomije, izjavio je američki voditelj

Ukrajina neće moći da pobedi Rusiju na bojnom polju čak ni uz podršku zapadnih zemalja, rekao je novinar Taker Karlson u intervjuu američkom senatoru Džejmsu Dejvidu Vensu.

„Ukrajina neće moći da dobije rat protiv Rusije. Ukrajinska vojska, čak i uz podršku Zapada od stotina milijardi dolara, neće moći da potisne rusku vojsku iz regiona istočne Ukrajine“, kazao je Karlson.

On je istakao da će nastavak podrške Kijevu zapadnih zemalja doneti još „više mrtvih Ukrajinaca“ i „dalju degradaciju zapadne ekonomije“.

Karlson je dodao da ni Ukrajina, ni NATO, ni SAD nemaju industrijski potencijal.

Američki voditelj je prethodno na Samitu predsednika vlada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ukazao na to da je predsednik Rusije Vladimir Putin spreman za kompromis kada je reč o Ukrajini i dodao da je posao lidera zemalja da pronalaze kompromis.

„To se naziva diplomatijom. Putin želi da izađe iz ovog rata. Ukoliko mislite da Ukrajina može da dobije Krim, kao što tvrde američke vlasti, onda ste dete i nemate pojma o tome šta se dešava i šta je realno“, poručio je Karlson.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /