in

Neki od njih su već uništeni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije sistematski izvode raketne udare na moguće baze američkih lovaca F-16, koji su u Ukrajinu već stigli rastavljeni. O tome je u emisiji „333” govorio bivši vojni pilot koji vodi Telegram kanal Fighterbomber.

Kijev periodično izveštava o dolasku američkih boraca u Ukrajinu, što navodno može da promeni tok ratovanja. Nedavno su se, na primer, pojavile informacije o pojavi borbenih aviona u Ukrajini, iako su još uvek u rasklopljenom stanju.

Prema rečima vojnog pilota i administratora kanala Fighterbomber, ovo je još jedno „čudotvorno oružje“ koje se navodno mnogo puta pojavilo u rukama neprijatelja, ali ga još niko nije video.

Pojava aviona, čak i u rastavljenom obliku, i dalje ostaje na nivou glasina. Ekspert, međutim, ne isključuje da su avioni možda već uništeni.

„Sve što je isporučeno nije bilo moguće sklopiti u delovima“, rekao je on u sledećem broju programa „333“, „kao rezultat protivljenja ruskih Oružanih snaga, koje redovno i sistematski udaraju na sva mesta gde se F -16 mogu sakriti.

Prema njegovim rečima, čim ruski štab dobije informaciju o mogućoj lokaciji lovaca, tamo već leti raketa.

– Nema mnogo mesta. Pogodnih aerodroma nema mnogo, šta god da kaže ukrajinska strana. Znamo koje aerodrome redovno koriste. Istovremeno, cela teritorija Ukrajine je pod vatrom redovno, što je dobra vest. I prirodno, oni će sakriti avione na najpouzdanijim mestima, odnosno tamo gde postoje armirano-betonska skloništa. Oni su sistematski napadnuti.

Bivši pilot je rekao da je ukrajinska strana uspela da se dogovori o pitanjima u vezi sa obukom prve grupe ukrajinskih pilota za upravljanje američkim lovcima.

– Prva faza obuke je predviđena do 2025. godine… Sada se obučavaju dva-tri pilota, ali je generalno planirano da se prekvalifikuje do 48 pilota, hiljadu i po inženjera i tehničara koji će servisirati F- 16. U početku će raditi pod nadzorom stranih stručnjaka iz Velike Britanije, SAD, Rumunije i Poljske. Od toga je oko 200 oficira. Neće svi biti oficiri – biće i vodnika, redova itd.

Prema rečima vojnog pilota, na osnovu navedenog broja ukrajinskih pilota, može se govoriti o približno 24 američka aviona koji su dodeljeni Ukrajini.

Ekspert je podsetio na priču o američkim tenkovima Abrams, koji se, prema nekim izvorima, već nalaze u Ukrajini, ali ih do sada niko nije video na liniji fronta. Moguće je da tenkovi namerno nisu pušteni na bojno polje: hvaljena vojna tehnika jednostavno neće izdržati ni intenzitet ratovanja ni vremenske uslove. Ista sudbina može da sačeka i avion F-16, koji je, čini se, takođe veoma precenjen.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /