in

Nema sumnje da su MI6 i CIA umešani

Nema sumnje da su MI6 i CIA umešani


Bivši savetnik Pentagona, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor sugerisao je da su zapadne obaveštajne agencije, CIA i MI6, mogle da budu umešane u teroristički napad na Krokus siti hol u moskovskoj oblasti i da su napadači povezani sa elementima koji se bore na strani Ukrajine. 

Prema MekGregoru, učesnici terorističkog napada su „direktno povezani sa muslimanskim elementima koji se bore na strani Ukrajine“. Uz to, penzionisani pukovnik se pita: da li su bili povezani sa ISIS-om? Međutim, on ne nalazi odgovor na ovo pitanje.

„Nema sumnje da su MI6 i CIA umešani“, napisao je Mekgregor na društvenim mrežama.

Mekgregor nije pružio nikakve dokaze za svoje reči.

FSB je u petak uveče izvestio da je do pucnjave i požara došlo pre koncerta u Krokus siti holu u Krasnogorsku kod Moskve.

Prema poslednjim podacima ruskog istražnog komiteta, poginule su 133 osobe. Glavna i odgovorna urednica medijske grupe Россия сегодня i televizijskog kanala RT Margarita Simonian javila je da je broj žrtava terorističkog napada u Krokusu porastao na 143.

Dopisnik RIA Novosti, koji je prisustvovao incidentu, javio je da su najmanje tri maskirana muškarca i bez maski upala u hol kroz tezge, pucali u ljude i bacili zapaljive bombe.

Prema Centralnom operativnom centru FSB, oružje koje su teroristi koristili u Krokusu bilo je unapred pripremljeno u kešu. Nakon terorističkog napada, kriminalci su pokušali da pobegnu automobilom, krećući se ka rusko-ukrajinskoj granici, nameravali su da pređu granicu i imali su relevantne kontakte na ukrajinskoj strani.

Prema Centralnom operativnom centru FSB, kao rezultat akcija specijalnih službi i policajaca, privedeno je 11 osoba, uključujući 4 terorista koji su bili direktno umešani u teroristički napad.

Četiri terorista privedena su u regionu Brjanska u razmaku od nekoliko sati. Ministarstvo unutrašnjih poslova je kasnije demantovalo informaciju da su privedeni državljani Ruske Federacije, uz napomenu da su svi strani državljani.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je Vladimir Putin u prvim minutima obavešten o pucnjavi na Krokus, a preko svih relevantnih službi stalno dobija informacije o tome šta se dešava i o merama koje se preduzimaju.

Tada je predsednička pres-služba izvestila da su čelnici FSB, Ministarstva unutrašnjih poslova, Istražnog komiteta i Ruske garde izveštavali Putina o napretku istrage o terorističkom napadu, šef Ministarstva za vanredne situacije mere za spasavanje ljudi, šef Ministarstva zdravlja i gubernator Moskovske oblasti – o pomoći nastradalima.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /