in

Nemačka bi mogla da prekine odnose sa SAD zbog napada na “Severni tok”

Nemačka bi mogla da prekine odnose sa SAD zbog napada na “Severni tok”

Nemačka bi mogla da prekine odnose sa Sjedinjenim Državama, zbog terorističkih napada na „Severni tok“. Obični Nemci koji su ostali bez gasa, mogu Berlin da gurnu na takav korak, piše „InfoBrics“.

Stanovnici Nemačke su počeli javno da izražavaju nezadovoljstvo ekonomskom situacijom u zemlji. Pre neki dan, Nemci su izašli da protestuju protiv politike Berlina, koja je dovela ekonomiju njihove zemlje u nepodnošljiv pad, i smanjila životni standard.

„Lokalno stanovništvo je nezadovoljno što Berlin, u uslovima ozbiljne krize, troši novac na podršku Kijevu. Ljudi su tražili, da nemačka vlada ove troškove preusmeri na njihove socijalne potrebe“, navodi se u publikaciji.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Nemci su takođe tražili da vlada ukine antiruske sankcije, koje su imale štetan uticaj na nemačku industriju.

„Međutim, ono što je još zanimljivije je, da su nemački građani preko mreža pokrenuli virtuelnu pobunu. Zahtevali su, da njihove vlasti odgovore na očiglednu umešanost Sjedinjenih Država u sabotažu sistema „Severnog toka“.

Virtuelni nemiri stanovnika Nemačke mogu da prerastu u prave nemire, ako postoje dokazi o umešanosti SAD u terorističke napade na gasovode. Nemačke vlasti, pod pritiskom javnosti, mogu da prekinu odnose sa Sjedinjenim Državama, što ih je u stvari i ostavilo bez izvora snabdevanja energijom.