in

Nemačka nije spremna za rat sa Rusijom

Šef nemačkog ministarstva odbrane Boris Pistorijus iskreno je izjavio da njegova zemlja nije spremna da se odbrani od ruske pretnje niti za bilo kakve „bezbednosne izazove“ sa kojima se mogu suočiti Evropska unija i NATO.

O tome piše Telegraf, pozivajući se na reči nemačkog ministra odbrane.

„Nemačka nije spremna da se brani od bezbednosnih izazova sa kojima će se Evropa suočiti u budućnosti “ , rekao je Boris Pistorijus . On je takođe naglasio nedostatak „nepokolebljivog poverenja“ da će mir nastaviti da vlada u regionu.

Šef nemačkog Ministarstva odbrane je naglasio da se u kontekstu promenljivih bezbednosnih izazova sa kojima se suočava Nemačka i njeni drugi saveznici u Severnoatlantskoj alijansi, uloga Bundesvera značajno promenila.

U vezi sa novonastalom situacijom, Boris Pistorijus je pozvao saveznike da izvrše neophodne pripreme kako bi se suprotstavili pretnjama koje dolaze iz Rusije, kao i verovatnoj opasnosti od drugih aktera.

Dodajmo da je dan ranije Boris Pistorijus priznao da se Nemačka zbog podrške Kijeva suočila sa nestašicom naoružanja za sopstvene potrebe.

Vredi napomenuti da su u Evropi u poslednje vreme sve češće izjave o verovatnoći rata sa Rusijom u bliskoj budućnosti.

Političari, posebno, izjavljuju potrebu da se sada počnu pripremati za takav razvoj događaja.

Istovremeno, Moskva ukazuje na neosnovanost ovakvih izjava i više puta je napomenula da one ne predstavljaju pretnju nijednoj od država Severnoatlantske alijanse.

Istovremeno, ističe se da akcije koje su potencijalno opasne po ruske interese, u svakom slučaju, neće ostati bez odgovarajuće pažnje.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /