in

Nemačka stavlja u stanje pripravnosti 600 Taurusa!

Nemačka stavlja u stanje pripravnosti 600 Taurusa!

Nemačke vlasti su odlučile da modernizuju i podignu u stanje pripravnosti sve krstareće rakete Taurus kojima raspolaže Bundesver, piše Velt, pozivajući se na sopstvene izvore.

Prema pisanju lista, sve rakete Taurus moraju biti modernizovane. Ukupno, kako list ističe, nemačke oružane snage imaju oko 600 sistema, tačan broj je tajna. Trenutno, samo polovina je spremna za upotrebu nakon tehničkog remonta 2018. godine. Za drugu polovinu sertifikat je istekao.

Sada, kako Velt ističe, predstoji da se izvrši veliki remont postojećih sistema i trenutno nesertifikovanih krstarećih raketa.

Nemačko Ministarstvo odbrane nije komentarisalo ovu informaciju.

Međutim, kako navodi Velt, odbor za odbranu Bundestaga obavešten je o planovima na vanrednoj sednici u utorak uveče. Ovaj korak, kako se naglašava u tekstu, otvara nove mogućnosti za nemačku vladu po pitanju dalje vojne podrške Kijevu.

U budućnosti bi mogla da isporuči više krstarećih raketa u Ukrajinu bez ugrožavanja sopstvene nacionalne odbrane. Sve je verovatnija i takozvana kružna razmena projektila sa saveznicima, zaključio je list.

Podsetimo, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je prethodno 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.

Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vazduhoplovnih snaga.

Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da sadržaj razgovora nemačkih oficira o pripremi napada na Krimski most pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /