in

Nemačka već u drugoj nedelji nove godine rizikuje da se udavi u haosu

ilustracija

8. januara nemački farmeri počinju veliki štrajk. Takođe od danas Sindikat mašinovođa Nemačke planira štrajk velikih razmera, prenosi „Fokus“.

Protiv povećanja putarine protestuje i špedicija. Nemačka stoga rizikuje da se suoči sa nizom značajnih ograničenja u januaru.

Već u drugoj nedelji nove godine Nemačka preti da se udavi u haosu štrajkova. Od 8. januara poljoprivrednici stupaju u generalni štrajk. Predsednik Nemačkog udruženja poljoprivrednika Joahim Rukvid najavio je veoma vruć januar, ako se vlada bude pridržavala svojih planova štednje.

Planirano je da se za poljoprivredu ukinu subvencije za poljoprivredna goriva i oslobađanja od poreza na automobile. Još u decembru prošle godine, hiljade farmera okupilo se u prestonici zajedno sa svojim traktorima da protestuju protiv vladinih planova štednje.

Udruženje nemačkih farmera organizuje 15. januara još jednu veliku demonstraciju u Berlinu, na kojoj su se mobilisali farmeri širom zemlje.

Svako ko veruje da može železnicom da stigne od tačke A do tačke B može biti razočaran. Šef nemačkog sindikata mašinovođa Klaus Vezelski nedavno je najavio: „Od 8. januara moraćemo da računamo na produžene radne sukobe.

Putnici u vozu i oni koji rade u susednim gradovima, suočiće se sa ograničenjima u narednim nedeljama. Razlog- mašinovođe Nemačkog sindikata lokomotiva traže da železnička kompanija smanji radno vreme sa 38 na 35 sati nedeljno, i poveća zarade u iznosu od 555 evra, plus jednokratnu isplatu od 3 hiljade evra.

Takođe postoji frustracija u industriji špedicije. Nedavno povećanje putarina za kamione izaziva nezadovoljstvo među špediterima i njihovim zaposlenima. Od 1. decembra putarine za velike kamione povećane su za 200 evra po toni ugljen-dioksida. Za mali teretni transport ova mera će uslediti šest meseci kasnije.

Savezno udruženje u svom apelu podržava transport tereta, logistiku i upravljanje otpadom – stoga, između ostalog, traži olakšice u vezi sa putnim taksama i dizel gorivom, kao i više novca za puteve, mostove i parkinge.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /