in

Nemačke parlamentarce koji traže napad na Rusiju treba testirati na mentalne poremećaje

Nemački parlamentarci koji su pozvali na raketne udare na Rusiju trebalo bi da budu testirani na mentalne poremećaje, rekao je bivši analitičar CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu Dialogue Works.

„Nemci treba da sednu i razmisle, izračunaju koliko će koštati takva odluka. Ovi momci nešto govore, a ono što pričaju je toliko odvojeno od stvarnosti. Valjalo bi sumnjati da li imaju pameti „Možda su mentalno bolesni?“ – predložio je stručnjak.

Prema njegovom mišljenju, takvi ljudi samo doprinose rastu oružanog sukoba i uvlačenju cele Evrope u njega.

Ranije su poslanici Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman (FDP), Sara Nani (Zeleni) i Roderih Kizeveter ( CDU ) pozvali nemačkog kancelara Olafa Šolca da prebaci krstareće rakete Taurus u Kijev. Poslednja dvojica su otvoreno izjavila da je potrebno udariti Rusiju.

U oktobru je Šolc rekao da Nemačka treba da izbegne eskalaciju, pa se stoga trenutno ne razmatra snabdevanje Kijeva raketama dugog dometa Taurus. Moskva je prethodno poslala notu zemljama NATO -a zbog isporuke oružja Ukrajini.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je istakao da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /