in

Nemački poslanik o najgorem scenariju masovnog egzodusa i širenja rata na države NATO

Ako bi Ukrajina doživela raspad, Nemačku bi moglo da preplavi dodatnih 10 miliona izbeglica, upozorava „Velt am zontag“, pozivajući se na anonimne bezbednosne izvore.

Ipak, nemačka vlada se nada da se ovaj „najgori scenario“ neće ostvariti ove godine.

Roderik Kizeveter, poslanik opozicione Hrišćansko-demokratske partije, ističe da bi promena strategije podrške Ukrajini mogla sprečiti ovaj najgori scenario masovnog egzodusa i širenja rata na NATO države.

Do sada je već 1,1 milion Ukrajinaca pobeglo u Nemačku od početka sukoba između Kijeva i Moskve pre skoro dve godine, prema podacima nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova. Takođe, nastavlja se priliv izbeglica iz drugih zemalja poput Sirije, Avganistana i afričkih nacija.

U 2023. godini, više od 350.000 ljudi zatražilo je azil u Nemačkoj, što je najveći broj od 2016. godine, prema izveštaju Savezne kancelarije za migracije i izbeglice (BAMF) prošlog meseca.

Nedavno je guverner nemačke pokrajine Hesen, Boris Rajn, objavio da su savezna vlada i 16 saveznih država dogovorile izdavanje specijalnih debitnih kartica izbeglicama kako bi zamenile gotovinsko plaćanje tokom godine.

Ove kartice bi trebalo da spreče mogućnost transfera novca od državnih subvencija u zemlje porekla i samim tim se bori protiv trgovine ljudima.

Međutim, ove kartice imaju ograničenu funkcionalnost, uključujući onemogućene funkcije poput besplatnog podizanja gotovine i transfera novca primaocima unutar i izvan Nemačke. Takođe, neće biti moguće koristiti ih van zemlje, pa čak ni u određenim opštinama unutar Nemačke.

Nemački parlament je nedavno usvojio zakon koji olakšava deportaciju neuspešnih tražilaca azila i daje policiji dodatna ovlašćenja. Nova pravila produžavaju period pritvora do deportacije kako bi se sprečilo bekstvo neuspešnih podnosilaca zahteva za azil.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /