in

Nemački poslanik poziva na napad na vladine zgrade u Moskvi!

Nemački poslanik poziva na napad na vladine zgrade u Moskvi!

Ukrajini treba dati priliku da prebaci rat na rusku teritoriju, izjavio je zamenik predsednika nadzornog odbora nemačkog parlamenta Roderih Kizeveter.

Zgrada ruskog Ministarstva odbrane ili zgrada Ruske obaveštajne službe u centru Moskve legitimne su mete koje treba napasti, izjavio je zamenik predsednika nadzornog odbora nemačkog parlamenta Roderih Kizeveter.

Prema njegovim rečima, Ukrajina treba da prebaci rat na teritoriju Rusije.

„Ukrajini treba dati priliku da pomeri rat na rusku teritoriju“, kazao je Kizeveter u emisiji „Lanc“ na nemačkoj televiziji, napominjući da je ministar odbrane Boris Pistorijus već pozvao na to u aprilu 2023. godine.

Kako je naglasio, potrebno je napasti i rusko Ministarstvo odbrane ili obaveštajnu službu, napomenuvši da je „apsolutno jasno da se ne radi o civilnim ciljevima i ljudima, već o objašnjavanju ruskom stanovništvu da su oni agresori“.

Naime, reakcija nemačkog poslanika dolazi usred najnovijeg diplomatskog spora između Moskve i Berlina, nakon curenja audio-snimka na kojem nemački vojni oficiri razgovaraju o potencijalnom napadu na Krimski most.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /