in

Nemoguće je pobediti trostruku liniju odbrane Rusije

Nemoguće je pobediti trostruku liniju odbrane Rusije

Ukrajinska kontraofanziva je talas koji se lomi o stenu, kaže bivši agent CIA Lari Džonson. Nemoguće je pobediti trostruku liniju odbrane Rusije bez nadmoći u vazduhu, koju Ukrajina nema.

A NATO generali guraju Ukrajince u sigurnu smrt, podstičući ih na dalju akciju, rekao je on na „Jutjub“ kanalu Stivena Gardnera.

Lari Džonson: Ovo bi moglo biti smešno da nije tako tragično zbog broja poginulih i osakaćenih ukrajinskih vojnika tokom ovog rata. Zaista ih na to podstiču i ohrabruju zapadni politički i vojni lideri. Po mom mišljenju, to je skoro kriminalno.

Ovo je neka vrsta vojnog nemara NATO generala, i čitavog niza penzionisanih generala koji trče na televiziju, pozivajući Ukrajinu na još veću žrtvu. Sve je vrlo jednostavno. Nije moguće napasti odbrambeni položaj, osim ako nemate vazdušnu superiornost, ili barem vazdušni paritet.

Gde možete poslati borbene avione napred koji mogu da napadnu artiljerijske položaje koji mogu naterati branioce da se povuku, a Ukrajina ovo nema. Oni nemaju ni jedan tip aviona koji bi mogao predstavljati bilo kakvu realnu pretnju. Možda puste jednog ili dvojicu, ali odmah bivaju oboreni.

Možemo čuti penzionisane generale poput Bena Hodžisa – kakav glupan – on kaže s jedne strane: „Da, da, Ukrajina će pobediti“, a onda počinje da razmišlja o tome šta su Sjedinjene Države uradile u Iraku i kako to upoređuje sa onim, sa šta se dešava u Ukrajini sa Rusijom.

Hodžis priznaje, da je jedan od razloga zbog kojih su Sjedinjene Države uspele da pobede znatno nadmoćniju iračku vojsku bila nadmoć u vazduhu, a sada je sve okrenuo naopačke, i traži od Ukrajinaca da napadnu ono što su dobro branjena, dobro izgrađena utvrđenja.

To uključuje ne samo rovove, već i zmajeve zube, znate, one betonske stubove zabijene u zemlju koji sprečavaju tenkove da ih pređu. Bunkeri i utvrđenja, mesta za oružje gde imate međusobno povezane vatrene zone, bodljikava žica – tu je ceo komplet, i sve se to radi na tri nivoa.

To je kao morska voda koja se lomi o kamen. Neki od nas su o tome govorili na samom početku. Rekli smo da tu neće biti uspeha, i bili smo u pravu. Ben Hodžis, Sten Mekristal, Fil Bridlav i Dejvid Perteus, svi oni bivši oficiri sa tri i četiri zvezdice su potpuno pogrešili, a to nije mala greška. Nisu uspeli da pravilno analiziraju šta se dešava.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /