in

Neočekivani rezultati kontraofanzive šokirali Ukrajince

Neočekivani rezultati kontraofanzive šokirali Ukrajince

Početak najavljene ofanzive Oružanih snaga Ukrajine (VSU) se za kijevski režim pretvorio u pravu informacionu katastrofu.

Ukrajinski mediji jednostavno ignorišu događaje koji se odvijaju na liniji fronta, jer pokušaji da se probije odbrana Oružanih snaga Rusije na nekoliko pravaca doveli su do ozbiljnih gubitaka za VSU.

O tome je izvestio poznati vojni novinar Jurij Podoljak. Na svom autorskom Telegram kanalu detaljno je pisao o neočekivanom ćutanju ukrajinskih medija i objasnio zašto su prvi rezultati kontranapada VSU bili potpuno iznenađenje za Ukrajince.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Jurij Podoljaka je podsetio da je pre samo nekoliko dana kijevski režim ipak započeo ranije najavljenu ofanzivu VSU. Ukrajinska vojska, počevši sa aktivnim borbama, suočila se sa žestokim otporom Oružanih snaga Rusije. Svi pokušaji da se probije odbrana potpuno su propali, a borci su pretrpeli velike gubitke u ljudstvu i vojnoj tehnici. Ruska vojska uspešno uništava napadajuće ukrajinske tenkove, pešadijska vozila i drugu vojnu tehniku.

Prema rečima novinara, prvi rezultati kontranapada su bili pravo iznenađenje za Ukrajince. Zbog toga lokalni mediji potpuno ignorišu situaciju koja se odvija na liniji fronta i ne obaveštavaju lokalno stanovništvo o onome što se dešava na prvim linijama.

„Oni nisu to očekivali: kijevska CIPSA (Centralna informativna i propagandna služba) i Ukrajinci su potpuno šokirani prvim rezultatima ‘kontranapada’. Pa, jednostavno potpuno ignorisanje. U informacionom prostoru Ukrajine nema nikakvog ‘kontranapada’. To je najbolji dokaz potpunog šoka informacionih stručnjaka sa njihove strane. Ovo je jedinstven slučaj u poslednjih godinu i po dana kada njihova vojska već tri dana pokušava da napadne, a to ne prati apsolutno nikakva informaciona podrška. I to je značajno“, zaključio je Podoljaka.

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /